На африканському континенті проігнорували новину про смерть Пригожина

На африканському континенті проігнорували новину про смерть Пригожина

Відколи найманці групи Вагнера прибули до Центральноафриканської Республіки (ЦАР)  п’ять років тому, вони сильно проникли в служби безпеки та економіку цієї багатої ресурсами країни з дуже бідним населенням.

Тепер, після смерті керівника Вагнера Євгена Пригожина, африканські чиновники кажуть, що російський уряд узяв під контроль понад 1000 російських найманців, які перебувають у їхній країні.

Про це пише Digi24.

ЦАР довгий час був найбільшим центром Вагнера на африканському континенті, хоча найманці діють щонайменше в чотирьох африканських країнах і націлилися на багато інших, що викликає занепокоєння західних країн.

У той час як діяльність «Вагнера» продовжується, новина про смерть лідера – яку вважають вбивством за замовленням Путіна – пройшла майже непоміченою в ЦАР.

У матеріалі зазначається, що жодних пам’ятних заходів у зв’язку із загибеллю Євгена Пригожина не проводилося, і уряд не зробив офіційної заяви з цього приводу. Навіть пропагандистська машина Вагнера максимально уникала теми смерті Пригожина.

«Через три тижні після смерті лідера Вагнера кілька пластикових квітів, покладених біля основи статуї в центрі міста, що зображує бійців Вагнера, які захищають центральноафриканців, є єдиним знаком Пригожина в серці його африканської імперії», – йдеться у статті.

Поділитись