На АЕС в Фукусімі виявили витік радіоактивної води

На АЕС в Фукусімі виявили витік радіоактивної води

На АЕС в Фукусімі виявили витік радіоактивної води.

Про це повідомляє TEPCO (Tokyo Electric Power Company).

Фахівці TEPCO з’ясували, що через землетрус на північному сході Японії незначна кількість води вилилося з басейнів для зберігання відпрацьованого ядерного палива на різних блоках АЕС «Фукусіма-1» і «Фукусіма-2».

Представники фірми розповіли, що на першому енергоблоці АЕС «Фукусіма-2» пролилося близько 160 мілілітрів води, а з іншого басейну розплескалося ще 1,4 літра. Вони запевнили, що даний інцидент не повинен вплинути на процес охолодження відпрацьованого палива. Місцеві ЗМІ також повідомили, що на п’ятому енергоблоці аварійної АЕС «Фукусіма-1» вилилося близько 600 мілілітрів води, а на шостому – 1,6 літра рідини. Ще 600 мілілітрів не дорахувалися в загальному для двох енергоблоків басейні.

Відзначається, що пролилася вода не становить небезпеки для навколишнього середовища, так як її обсяги занадто малі, а вміст радіоактивних речовин в ній незначно.

Раніше повідомлялося, що на північному сході Японії стався потужний землетрус. Магнітуда землетрусу склала 7,1, епіцентр був зафіксований в районі префектури Фукусіма. Число постраждалих в результаті катастрофи перевищила 100 осіб.

Поділитись