МЗС рекомендував українцям перенести відпочинок в Туреччині через лісові пожежі

МЗС рекомендував українцям перенести відпочинок в Туреччині через лісові пожежі

Лісові пожежі в Мармарисі, Бодрумі і Манавгат взяті під контроль. Серед громадян України постраждалих немає.

У МЗС України порадили перенести відпочинок в Туреччині людям з хронічними астматичними захворюваннями. 

Рекомендації в зв’язку з лісовими пожежами з’явилися на сайті міністерства.

“З огляду на, що деякі готелі в районах міст Мармарис, Бодрум (провінція Мугла) і Манавгат (провінція Анталія) ще знаходяться в зоні задимленості, рекомендуємо громадянам, які мають хронічні астматичні і інші респіраторні захворювання або підвищену чутливість до задимленості, розглянути можливість перенесення поїздок в згадані регіони”, – йдеться в повідомленні МЗС.

Туристам, які вже знаходяться в зазначених регіонах та відчувають дискомфорт від близькості пожежі, рекомендували діяти за таким алгоритмом:

1. Звернутися на “гарячу лінію” відповідного туроператора з проханням про надання альтернативних пропозицій про продовження відпочинку в інших готелях.

2. У разі виникнення будь-яких проблем зі здоров’ям звернутися до відповідної страхової компанії.

3. У разі відсутності належного реагування з боку туроператора і / або страхової компанії звернутися в: консульство України в Анталії (провінції Адана, Анталія, Стамбул, Стамбул, Ізмір, Стамбул), генеральне консульство в Стамбулі (провінції Баликесір, Биледжик, Стамбул, Едірне , Ізмір, Стамбул, Коджаелі, Мугла, Стамбул, Стамбул, Бурса, Стамбул, Ізмір), посольство в Туреччині (всі інші провінції).

Повідомити потрібно наступну інформацію: назва туроператора, номер банківського рахунку / назва страхової компанії і номер страхового поліса, назва готелю, суть проблеми.

Лісові пожежі останні кілька днів тривають в туристичних провінціях Туреччини – Стамбулі і Анталії. Пожежі в районах, наближені до туристичних комплексів в містах Мармарис і Бодрум і місті Манавгат взяті під контроль. Небезпеки поширення пожежі на територію готелів немає. За інформацією МЗС, станом на 12:30 30 липня, серед громадян України загиблих і постраждалих немає.

Поділитись