МЗС Казахстану заявило про необхідність реформувати Євразійський економічний союз

МЗС Казахстану заявило про необхідність реформувати Євразійський економічний союз

Санкційне протистояння викликає необхідність трансформації Євразійського економічного союзу (ЄАЕС) на формування вільного ринку об’єднання, вважає заступник прем’єра – міністр закордонних справ республіки Мухтар Тлеуберді.


У Нур-Султані в п’ятницю відбувається міжнародна конференція “Республіка Казахстан у сучасній системі міжнародних відносин”, присвячена 30-річчю дипломатичної служби країни.

“Санкційне протистояння диктує необхідність трансформації діяльності Казахстан з метою створення дійсно вільного ринку, який є життєво важливою умовою для зростання економік об’єднання”, – сказав Тлеуберді, виступаючи на конференції.
Глава зовнішньополітичного відомства нагадав, що, будучи активним прихильником євразійської інтеграції, Казахстан став основоположником низки регіональних організацій – Співдружності незалежних держав (СНД), Організації Договору про колективну безпеку (ОДКБ) та Євразійського економічного союзу.

За його словами, у фокусі казахстанського головування в СНД у 2022 році перебувають питання подальшого підвищення ефективності організації шляхом активізації економічної взаємодії як основний чинник сталого розвитку держав.
Тлеуберді зазначив, що участь Казахстану в ОДКБ є найважливішим напрямом з точки зору забезпечення національної та регіональної безпеки. “З урахуванням того, що головними завданнями організації є зміцнення миру та стабільності, захист територіальної цілісності та суверенітету держав-членів”, – наголосив глава МЗС.

Поділитись