МЗС Британії заявило про створення центру викриття «дезінформації» РФ

МЗС Британії заявило про створення центру викриття «дезінформації» РФ

Міністр закордонних справ Британії Ліз Трасс заявила, що Росія створила урядовий інформаційний центр для боротьби з дезінформацією на тлі ситуації навколо України.

Про це повідомляє Mail On Sunday. За її словами, Великобританія розпустила свій інформаційний підрозділ наприкінці холодної війни, проте Росія не здійснила аналогічних заходів. Трас вважає, що у зв’язку з цим європейські країни багато років стикалися з російською дезінформацією.

Вона підкреслила, що з початку лютого Великобританія зафіксувала близько 40 випадків поширення помилкової інформації з боку Росії.

“За останній тиждень кількість дезінформаційної активності подвоїлася, тому ми знаємо, що Росія готується”, – заявила Трасс.

Прикладом неправдивого повідомлення вона вважає інформацію про відведення російських військ. Міністр наголосила, що Москва стягує дедалі більше військових сил до кордону з Україною. За її словами, Великобританія все ще впевнена, що президент Росії Володимир Путін з великою ймовірністю “нападе” на Україну і “до цього потрібно підготуватися”.

Трас наголосила, що боротьба з «російською дезінформацією» продовжуватиметься.

Поділитись