МОЗ: є чотири рівні небезпеки епідемії COVID-19

МОЗ: є чотири рівні небезпеки епідемії COVID-19

Максим Степанов представив градацію чотирьох рівнів небезпеки епідемії коронавіруса.

Про це пише Кlymenko Time. 

На даний момент, за словами Степанова, Україна знаходиться на першому рівні епідемії. Перший рівень – фіксування від 5 до 7 тисяч хворих за добу, з таким навантаженням країна мала б справлятися, хоча глава МОЗ міг би посперечатися з цим. 

Від 8 до 10 тисяч хворих за добу – це другий рівень небезпеки. Перехід на цей рівень буде означати для МОЗ, що пора розвертати тимчасові госпіталі поза установ охорони здоров’я, збільшувати число медпрацівників у лікарнях, залучаючи людей з інших відділень і укладати нові контракти.

Третій рівень епідемії коронавірусу це 11-15 тисяч чоловік щодня, а наповненість ліжок в лікарнях щонайменше складе 85%. Це означає дотримання по всій країні жорсткого карантину та організацію польових госпіталів. 

Якщо в Україні буде більше, аніж 20 тисяч осіб інфікованих за добу, то МОЗ буде змушений вводити активацію протоколу медичного сортування з пріоритетом надання медичної допомоги. Тобто лікувати вже будуть не всіх, а вибирати тих, у кого більше шансів вижити.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський обіцяв, що очолить штаб з протидії коронавірусу. За це вже сьогодні проголосували більшість народних депутатів. 

 

Поділитись