Мінськ ввів додаткові тарифи на прокачування російської нафти

Мінськ ввів додаткові тарифи на прокачування російської нафти

Білорусь ввела тарифи на прокачування нафти по трьом додатковим напрямками, випливає з постанови № 30 міністерства антимонопольного регулювання і торгівлі республіки від 3 травня, яке опубліковано у вівторок на національному правовому інтернет-порталі.

Згідно з документом, тариф на транспортування нафти за маршрутом Невель (межа РФ і Білорусі) – Полоцьк (Білорусь) встановлено в розмірі 45,39 російського рубля за тонну нетто, по маршруту Унеча (межа РФ і Білорусії) – Полоцьк встановлений в розмірі 175,60 російського рубля за тонну нетто, за маршрутом Полоцьк – Новополоцьк (Білорусь) – в розмірі 0,46 російського рубля за тонну нетто. Постанова набирає чинності після його офіційного опублікування.

Раніше, в лютому 2020 року, міністерство підвищило тариф на послугу з транспортування нафти по магістральних трубопроводах ВАТ «Гомельтранснафта Дружба» по маршрутному напряму Унеча (Високе) – Полоцьк – Невель, він склав 203,8 російського рубля за тонну нетто (без ПДВ).

Як пояснили в прес-службі, введення тарифів за додатковими напрямками обумовлено необхідністю проведення технічних регламентних робіт на окремих ділянках системи ВАТ «Гомельтранснафта Дружба».

«Рівень встановлених тарифів визначено відповідно до методики (механізмом) зміни тарифів на послуги з транспортування (транзиту) нафти по магістральних трубопроводах, розташованих на території Республіки Білорусь, затвердженої міністерством економіки Республіки Білорусь за погодженням з Федеральною службою по тарифах Російської Федерації від 27 січня 2010 року», – йдеться в повідомленні на сайті міністерства.

Білоруський оператор «Дружби» – ВАТ «Гомельтранснафта Дружба» – зі свого боку уточнив, що сам звернувся з проханням встановити тарифи на прокачування нафти по трьом новим напрямкам.

На сайті оператора зазначається, що в 2020 році він приступив до реконструкції резервуарного парку лінійної виробничо-диспетчерської станції «Полоцьк», який розташовується на кордоні Полоцького району та міста Новополоцька Вітебської області республіки.

«До теперішнього часу завершені ремонтні роботи на двох резервуарах по 50 тисяч кубічних метрів, в завершальній стадії знаходиться реконструкція резервуара об’ємом 30 тисяч кубометрів.

Поділитись