Міноборони Німеччини оголосило про передачу Україні додаткових систем MARS II

Міноборони Німеччини оголосило про передачу Україні додаткових систем MARS II

Міноборони Німеччини оголосило про передачу Україні додаткових систем MARS II та двохсот ракет M31.

Системи MARS II будуть передані найближчим часом.

На тлі тиску, який чиниться на канцлера Німеччини Олафа Шольца, останній прийняв рішення передати Україні додаткові РСЗВ MARS II. Дві ці системи дозволять замінити собою одну батарею РСЗВ Himars, що є дуже серйозною загрозою, особливо якщо враховувати той факт, що Київ робить ставку саме на застосування даного ракетного озброєння. Інформація щодо цього підтверджена главою Міністерства оборони Німеччини Крістін Ламбрехт.

На даний момент відомо про те, що йдеться про постачання лише двох систем MARS II і 200 ракет до них, проте, постачання можуть бути розширені в майбутньому. Крім того, уточнюється, що Німеччина також ухвалила рішення передати Україні ще 50 бронеавтомобілів Dingo, що є одним із найбільших постачань озброєння Україні німецькою владою.

«За словами міністра оборони Крістін Ламбрехт, Німеччина поставить Україні ще дві реактивні системи залпового вогню MARS II та 50 бронемашин Dingo. Крім того, 200 ракет також буде поставлено для реактивних систем залпового вогню, заявив політик СДПН у четвер у Берліні», – повідомляє німецький ресурс Tages Spiegel.

Поділитись