Міністр закордонних справ РФ Лавров зробив заяву про переговори з Україною

Міністр закордонних справ РФ Лавров зробив заяву про переговори з Україною

Міністр закордонних справ Сергій Лавров заявив, що Росія не цурається мирних переговорів з Україною.

Однак, на його думку, чим довше відкладатиметься переговорний процес, тим складніше сторонам буде домовитися. Відсутність переговорів щодо врегулювання глава МЗС пов’язує з позицією України та західних країн, що її підтримують.

Росія не відмовляється від переговорів з Україною, але їхнє затягування може ускладнити можливість досягнення домовленостей, заявив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров в інтерв’ю програмі “Москва. Кремль. путін”. Глава МЗС нагадав, що позицію Москви щодо переговорів виклав путін на зустрічі з керівництвом Держдуми і главами фракцій.

Ми не відмовляємося від переговорів, але ті, хто відмовляється, повинні розуміти, що чим довше вони затягують цей процес, тим складніше їм домовлятися з нами, — заявив міністр.

Лавров звернув увагу, що під час переговорів у Стамбулі у березні українська делегація внесла пропозиції щодо мирного врегулювання, які Росія підтримала, проте згодом Київ відійшов від досягнутих домовленостей.

“Щодо переговорів вони [українці] вже все сказали. Заявляють, що переговори можуть бути лише після перемоги України. І потім, коли Росія піде з українських земель, вони будуть готові вже розмовляти, нав’язуючи нам свої умови”, – сказав глава МЗС РФ.

Поділитись