Міністр охорони здоров’я України заявив про стабілізацію ситуації з коронавірусом в країні

Міністр охорони здоров’я України заявив про стабілізацію ситуації з коронавірусом в країні

Обмежувальні заходи на Україні, прийняті для стримування коронавірусу, привели до зупинки його “ураганного поширення”.

Про це в понеділок заявив міністр охорони здоров’я країни Максим Степанов.

“Ми бачимо чітко, що ми добилися” збивання “хвилі коронавірусу, ураганного поширення, стабілізували ситуацію. Це те, на що ми розраховували”, – сказав міністр на брифінгу. Він уточнив, що про стабілізацію ситуації із захворюваністю в країні свідчить зменшення числа нових випадків зараження коронавірусів, а також числа госпіталізованих.

За словами Степанова, стабілізації вдалося домогтися завдяки встановленим в країні обмеженням, в тому числі карантину вихідного дня, який діяв в листопаді.

На Україні кілька днів поспіль фіксується зниження добового приросту заразилися коронавірусом. Станом на ранок понеділка в країні зареєстровано 6 451 випадок інфікування, що майже на 30% менше показника попереднього дня, коли було виявлено 9 176 тих, що заразилися. Загальна кількість випадків зараження коронавірусів за час пандемії становить 900 666, одужали 506 718 осіб, померли від ускладнень – 15 247.

Перший випадок зараження коронавірусів на Україні було виявлено 3 березня в Чернівецькій області. З 17 березня в країні був введений карантин. До 28 лютого 2021 року за рішенням уряду на Україні діє режим надзвичайної ситуації, а також загальний карантин. Згідно з рішенням кабінету міністрів, з 8 по 24 січня 2021 року в країні буде діяти строгий карантин.

Поділитись