Міністр оборони Ізраїлю зробив заяву щодо судової реформи

Міністр оборони Ізраїлю зробив заяву щодо судової реформи

Міністр оборони Ізраїлю Йоав Галлант закликав уряд призупинити реформування судової системи.

Він підкреслив, що запекла суперечка щодо змін у законодавстві становить загрозу для національної безпеки, повідомляє Reuters.

Галлант стурбований тим, що розкол у суспільстві, до якого привела ініціатива уряду, проникає у військові структури та служби безпеки.

«Це явна, безпосередня та реальна загроза безпеці Ізраїлю. Я не сприятиму цьому», — заявив голова військового відомства Ізраїлю, виступаючи на телебаченні.

Раніше деякі високопосадовці висловлювали обережні побоювання з приводу судової реформи, але заява Галланта стала першим публічним і дуже явним запереченням високопоставленого члена кабміну.

План реформування судової системи, оголошений 4 січня, занурив Ізраїль у глибоку політичну кризу за останні роки, країною прокотилися масові протести.

Ізраїльські ЗМІ повідомили, що близько 200 000 ізраїльтян вийшли на мітинг та ще десятки тисяч по всій країні. У ніч проти 26 березня затримали понад 40 осіб на протестних акціях.

Якщо законопроект ухвалять, уряд отримає необмежений контроль за призначенням суддів, а повноваження Верховного суду скоротять.

Поділитись