Міністр культури вибачився перед екс-главою Нацбанку за пісню про підпал її будинку

Міністр культури вибачився перед екс-главою Нацбанку за пісню про підпал її будинку

Міністр культури Володимир Бородянський вибачився перед екс-главою Національного банку Валерією Гонтаревої за хор імені Верьовки, артисти якого разом з акторами з “Кварталу 95” виконали пісню про підпал її будинку.

Раніше студія “Квартал 95” в своєму виступі висміяла підпал будинку Гонтаревої під Києвом. Актор студії Євген Кошовий разом з артистами хору імені Верьовки виконали пісню “Горіла хата”. Там, зокрема, є такі слова: “Горів будинок, палав, в Лондоні жінка плакала”. Сама Гонтарева назвала номер “Кварталу 95” ганьбою.

“Вибачте, Валерія Олексіївна, мені соромно за Національний заслужений академічний український народний хор України імені Григорія Верьовки”, – написав Бородянський на своїй сторінці в Facebook.

На думку міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України Тимофія Милованова, номер Кварталу 95 “про Гонтареву прямим чином впливає на інвестиційний клімат в Україні, і цей вплив негативний”. На своїй сторінці в Facebook він написав, що більшість зовнішніх інвесторів “сприймають Гонтареву як видатного реформатора, тому що під її керівництвом, НБУ перейшов на гнучке курсоутворення і інфляційне таргетування”. На його думку, новий тип прийняття рішень дозволив забезпечити низьку інфляцію і стабільність курсу.

Фото АР.

Поділитись