Merkur: залежність від Путіна призвела до розколу серед еліт Італії

Merkur: залежність від Путіна призвела до розколу серед еліт Італії

Залежність Італії від постачання російського газу та рішень президента Росії путіна призвела до суперечок серед політичних еліт країни.

Як пише газета Merkur, напередодні виборів партія «Брати Італії», що лідирує, не може прийняти рішення про скорочення залежності від російського газу.

Один місяць до виборів в Італії. В опитуваннях лідирують правоекстремістські „Брати Італії“, проте зараз вони сперечаються у своїх лавах. Місто Пьомбіно досі не мало жодного значення, але тепер місто несподівано стає темою передвиборчої кампанії на майбутніх парламентських виборах, що відбудуться наприкінці вересня. Спірним моментом є термінал зрідженого газу. Він має допомогти знайти альтернативу російському газу, але згодні далеко не всі. Залежність Італії від Путіна стає передвиборчою суперечкою. Італія шукає нових постачальників за межами Путіна — в Африці та Аравійському півострові, але не всі політики це підтримують», — пише Merkur.

Раніше італійська компанія Maire Tecnimont оголосила, що вироблятиме газ з відходів, щоб скоротити залежність від постачання з Росії. 27 липня “Газпром” повідомив італійську компанію Eni про скорочення постачання газу з 34 млн до 27 млн ​​кубометрів.

Поділитись