Меджліс кримськотатарського народу готує марш на Крим

Меджліс кримськотатарського народу готує марш на Крим

Меджліс кримськотатарського народу загрожує Росії походом на Крим, заявляючи, що члени організації «йдуть до себе додому».

Члени Меджлісу кримськотатарського народу анонсували похід на Крим – вони назвали акцію “Світ проти насильства і окупації. Марш гідності”. За словами лідера організації, колишнього депутата Верховної ради Рефата Чубарова, Москва в останні кілька років порушила всі міжнародні норми закону і хід повинен був «допомогти повернути Росію в правові рамки».

“Формою проведення такої акції ми бачимо організацію ходи з материкової частини української держави в іншу частину української держави – на Кримський півострів. Ми йдемо до себе додому”, – заявив Чубаров.

Він додав, що підготовка займе декілька місяців, тому дата поки не встановлена. Лідери Меджлісу звернуться також до міжнародних організацій з проханням взяти участь в марші.

У 2016 році на кордоні на ділянці між Кримом і Херсонською областю близько 150 осіб провели «кримськотатарський марш».

У жовтні 2015 року кримськотатарськими та українськими активістами були зроблені перші спроби ввести «енергоблокаду» Криму шляхом пошкодження на території Херсонської області опор ліній електропередачі, що зв’язують півострів з континентальною Україною. У листопаді невідомі підірвали опори чотирьох ЛЕП, в результаті чого були повністю припинені поставки електроенергії до Криму і частина прилеглої території самої України. При цьому активісти протягом двох тижнів перешкоджали відновленню опор і відновлення електропостачання Криму.

Поділитись