Медведчук з Козаком програли апеляцію у справі про гроші українських інвесторів

Медведчук з Козаком програли апеляцію у справі про гроші українських інвесторів

Вчора Північний апеляційний господарський суд визнав законним рішення Господарського суду Києва, яке дозволило сотням інвесторів та сім’ям загиблих українських воїнів наблизитися до отримання житла.

Колегія суддів підтвердила законність угоди між забудовником та інвестиційним фондом «ЕВО-ІНВЕСТ», пов’язаним із проросійськими зрадниками Медведчуком і Козаком.

Однак боротьба інвесторів триває, оскільки наступного тижня Апеляційний суд розглядатиме ще одну справу між забудовником і «ЕВО-ІНВЕСТ», де фігурують донецька суддя Олена Чинчин і голова Київського Господарського суду Вадим Босий, які підтримують інтереси Медведчука.

Тож доля квартир інвесторів і сімей загиблих бійців продовжує залежати від рішень суддів Північного апеляційного господарського суду.

Варто нагадати, що фонд «ЕВО-ІНВЕСТ» намагається через суди залишити забудовника без необхідних коштів для завершення будівництва житлового комплексу.

Задля «конспірації» після початку війни Медведчук передав фонд під управління іноземним компаніям GEMENEL INVESTMENT і NT MARINE. Але ж це не допомогло, бо бенефіціаром цих компаній є естонський «підприємець» Олексій Чулець – відомий як підставна особа білоруського олігарха Миколи Вороб’я. Але головне, що саме через фірми, записані на того ж Чулеця, Медведчук після 2014 року торгував російським паливом і вугіллям.

Суть чинного конфлікту полягає у тому, що після підписання угоди під час війни у фонді заявили про перевищення своїх повноважень, намагаючись тепер позбавити забудовника значної суми грошей.

Наразі є підозри, що одна з трійок суддів Північного апеляційного господарського суду, що призначена до розгляду цієї справи, раніше могли ухвалювати рішення на користь росії.

Тож варто приділити особливу увагу розгляду цієї справи – щоб переконатися, що суд встане на сторону українців, а не зрадника Медведчука.

Поділитись