Мати курсанта Золочівського розповіла про трагедію Ан-26

Мати курсанта Золочівського розповіла про трагедію Ан-26

Мати курсанта В’ячеслава Золочівського – єдиного вцілілого під час аварії військово-транспортного літака Ан-26 під Харковом, розповіла, що знає про трагедію.

Літак повинен був здійснити до десяти злетів і посадок, відпрацьовуючи стандартну процедуру навчання.  В’ячеслав Золочівський з нетерпінням чекав ці польоти.

“Він мені дзвонив близько чотирьох годин вечора, прямо перед польотом, говорив, що чекає ці польоти. Що дуже щасливий. Вони повинні були літати з шести до дев’яти. Але я коли дізналася, що впав літак училища Кожедуба, я не знала, що мені робити”, – розповіла Ірина Золочівська ЗМІ.

Всього до моменту аварії літака курсант Золочівський встиг налітати п’ять годин. Спочатку курсанта помістили в реанімацію, у нього діагностували множинні забої та струс мозку. У зв’язку з поліпшенням стану Золочівського його перевели з реанімації в соматичне відділення, виписати курсанта хочуть вже на наступному тижні.

Літак Ан-26 зазнав аварії поблизу Чугуєва 25 вересня біля дев’ятої години вечора. На борту перебували 27 осіб – сім військовослужбовців і 20 курсантів. Два курсанта зуміли врятуватися, але потім один з них помер у лікарні. Золочівський виявився єдиним, хто вижив в катастрофі.

Поділитись