Масивні російські обстріли України почалися після знищення корабля в Феодосії – Bloomberg

Масивні російські обстріли України почалися після знищення корабля в Феодосії – Bloomberg

Західні ЗМІ про нічний обстріл України: «це новий жорсткий етап у війні».

Washington Post

Сьогоднішній обстріл з боку росії став останнім залпом у серії ударів, яка розпочалася у п’ятницю, коли Москва випустила понад 150 ракет і безпілотників по українських містах. У суботу Україна завдала у відповідь ракетно-артилерійський удар по Бєлгороду, де загинуло щонайменше 24 людини і понад 100 отримали поранення. Washington Post називає це «найсмертоноснішою атакою на російське місто» за весь час, відколи росія вторглася в Україну.

Bloomberg

Масивні російські обстріли України почалися після того, як минулого тижня українські сили знищили великий російський десантний корабель у Феодосії. А після удару по Бєлгороду владімір путін почав погрожувати, що посилить російські атаки.

«Серія повітряних атак в дусі «око за око» стала більш інтенсивною на тлі затягування війни Кремля на третій календарний рік. При цьому сухопутне протистояння зайшло в глухий кут. путін, якого чекають вибори в березні, заявив у понеділок, що росія не хоче воювати в Україні «нескінченно», але не здасть своїх позицій і готова до миру тільки на своїх умовах», — пише видання.

New York Times

Українська влада впродовж кількох місяців попереджала про намір росії почати обстрілювати українські міста і об’єкти інфраструктури, коли настане холодний сезон. У Києві впевнені, що Москва хоче повторити свою минулорічну кампанію з метою занурити Україну в темряву і холод на зимові місяці.

«Не одразу було зрозуміло, по чому саме російські військові намагалися завдати удар у вівторок. Але в центрі Києва здійнявся білий дим біля теплоелектростанції, яка вже ставала мішенню в минулому. Крім того, місцева влада повідомила про пошкодження системи водопостачання в одному з районів міста», — пише New York Times.

Поділитись