Масовані атаки дронами виснажують українську ППО – Євген Дикий

Масовані атаки дронами виснажують українську ППО – Євген Дикий

Під час кожної такої масштабної атаки сили ППО змушені «ганятись за ними на МіГ-29 і навіть на F-16; і використовувати як мінімум ПЗРК».

Ветеран російсько-української війни, екскомандир роти батальйону Айдар Євген Дикий пояснив, чому окупаційні війська щоночі атакують Україну «шахедами», хоча майже всі їх збиває ППО.

«Річ в тому, що щонічні нальоти шахедів виснажують не тільки мізки українців — вони виснажують наші запаси зенітних ракет. Далеко не всі «шахеди» збивають саме мобільні групи з кулеметами», — сказав Дикий в ефірі Radio NV.

За словами експерта, знищення дронів з кулеметів — це «дешево і сердито», однак під час кожної такої масштабної атаки сили ППО змушені «ганятись за ними на МіГ-29 і навіть на F-16; і використовувати як мінімум ПЗРК».

«А воно все дороге, і головне, що воно все постачається союзниками, а, відповідно, бувають перебої в постачанні, обмежена кількість [засобів]. Тобто це насамперед виснаження нашої ППО. Ці шахеди вигрібають наш ресурс, який інакше міг би піти на щось більш серйозне — скажімо, на ці самі крилаті ракети, яких набагато менше, ніж шахедів», — зазначив екскомандир роти.

Дикий додав, що Іран допоміг Росії побудувати завод з виробництва БПЛА і в нього складається враження, що окупанти змогли вийти на планові показники виробництва 600 шахедів на місяць.

«Крилатих ракет вони збирають на місяць — два-три десятки, а балістичних вони роблять десь десяток плюс на місяць. Відповідно, чого в них багато, саме тим вони нас виснажують. А по тих цілях, які їм дійсно потрібні, вони насамперед запускають ракети», — підсумував експерт.

Поділитись