Макрон розкритикував протести проти введення обов’язкової вакцинації медперсоналу

Макрон розкритикував протести проти введення обов’язкової вакцинації медперсоналу

Ніяка свобода неможлива без виконання певних обов’язків, зазначив французький лідер.

Про це він сказав в головному госпіталі Папеете на Таїті в ході розпочатого чотириденного робочого візиту до Французької Полінезії, повідомляє ТАСС в неділю, 25 липня.

Президент Франції Еммануель Макрон назвав цинічними дії громадян, які проводять маніфестації проти розширення дії санітарних COVID-перепусток в країні і . 

На тлі поширення в країні штаму Дельта у Франції був терміново розроблений законопроект , який передбачає обов’язкову вакцинацію медичного персоналу, пожежних, ряду категорій військових. На цьому тижні, щоб отримати доступ на заходи за участю понад 50 осіб стало необхідно пред’являти санітарний пропуск. Передбачається значно розширити його застосування.

Макрон зазначив, що прийняв це рішення абсолютно усвідомлено і впевнений в його правильності. Він наголосив на необхідності продовжувати вакцинацію.

“У нас є зброя проти пандемії – це вакцинація, їм слід скористатися. Вакцина широко доступна, у нас накопичилися невикористаними сотні тисяч доз, зараз слід продовжити вакцинацію всюди”, – підкреслив він.

Заходи по широкому використанню санітарних пропусків були негативно зустрінуті частиною населення Франції. Там вже два тижні не припиняються маніфестації протесту. В суботу пройшло близько 170 таких акцій, число їх учасників по всій республіці перевищила 160 тисяч осіб, а в Парижі склало не менше 11 тисяч.

Поділитись