Лукашенко зробив заяви про Папу Римського і війну в Україні

Лукашенко зробив заяви про Папу Римського і війну в Україні

Президент Білорусі Олександр Лукашенко у листі Папі Римському Франциску заявив, що їхні погляди на врегулювання конфлікту в Україні багато в чому збігаються.

Білоруський лідер привітав главу католицької церкви з 10-ми роковинами понтифікату.

«У чому наші погляди збігаються. По-перше, у необхідності щирого пошуку миру в Україні та докладання всіх можливих зусиль для його встановлення як з політичних лідерів, так і для звичайних громадян. По-друге, потреби глибокого переосмислення існуючих відносин у глобальній політиці», — написав Лукашенко.

Самопроголошений президент додав, що згоден з Папою Римським у тому, що весь світ є братськими зв’язками, які ґрунтуються на прощенні, єднанні та примиренні. Він підкреслив, що це один із посилів, яких Білорусь дотримується в рамках оголошеного Року миру та творення.

Лукашенко також наголосив на роботі Папи Римського на благо всього світу. Однак, на його думку, не всі поділяють «прагнення слухати та чути одне одного, вести переговори, співпрацювати». Президент наголосив, що вже не перший рік Мінськ намагається роз’яснити країнам Заходу безглуздість тиску на Білорусію та необхідність вести діалог, який ґрунтується на взаємній повазі.

Наприкінці свого листа білоруський лідер висловив упевненість, що діяльність Франциска в результаті принесе свої плоди.

Поділитись