Лукашенко заявив, що ситуація поблизу кордонів Білорусі загострюється

Лукашенко заявив, що ситуація поблизу кордонів Білорусі загострюється

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що в світі постійно зростає напруженість, в тому числі загострюється ситуація поблизу кордонів республіки.

Дана заява прозвучала в Мінську під час нагородження державними нагородами ряду військовослужбовців Служби безпеки президента, а також вручення погонів старшого офіцерського складу служби.

Як повідомляє агентство Sputnik Білорусь, під час заходу президент зазначив, що “на планеті не по днях, а буквально по годинах зростає напруженість, загострюється ситуація поблизу кордонів Білорусі”. “Замість пояса добросусідства, який ми пропонуємо, вимальовується дуга нестабільності”, – наводяться в повідомленні слова Лукашенка.

Звертаючись до співробітників Служби безпеки, він підкреслив, що в цій ситуації вони “повинні зробити все, щоб навіть не дати приводу деструктивним силам зруйнувати світ, створений на цій землі (в Білорусі)”.

“У мирний час ви не тільки забезпечуєте свій фронт робіт, але і демонструєте всім, особливо всередині нашого суспільства, що мир і спокій в нашій країні – річ неминуча, світ непохитний. У разі, не дай бог, агресії проти нашої держави, все ми – воїни елітного підрозділу, і наше завдання – бути попереду всіх підрозділів, щоб захистити країну, батьківщину і громадян”, – заявив Лукашенко.

Він підкреслив, що забезпечення безпеки, захист національних інтересів країни і народу – це щоденна робота Служби безпеки президента. “Ви щогодини і щохвилини перебуваєте в бойовому строю і повній бойовій готовності. Це багато в чому визначає престиж нашої суверенної держави. А відмінну виучку підтверджують ваші успіхи на міжнародних змаганнях різного рівня. У тому числі і завдяки вам сьогодні в Білорусі зберігається мир і порядок”, – заявив білоруський лідер.

Поділитись