Лукашенко заявив про завершення підготовки проекту нової Конституції Білорусі

Лукашенко заявив про завершення підготовки проекту нової Конституції Білорусі

У Білорусі завершили підготовку проекту нової Конституції, робота над якою велася з березня поточного року.

Про це заявив президент країни Олександр Лукашенко, підбиваючи попередні підсумки роботи Конституційної комісії, передає БЕЛТА.

За словами політика, він сам взяв активну участь у створенні нового основного закону Білорусі. Глава держави вказав на величезні обсяги виконаної роботи, в тому числі з вивчення світових тенденцій конституційного законодавства.

«Позаду місяці напруженої праці, великої роботи, суперечок, претензій один до одного. На наш заклик взяти участь в розробці нової редакції Основного закону відгукнулося дуже багато людей, в тому числі громадські об’єднання», – зазначив Лукашенко.

Білоруський лідер додав, що в проекті Конституції були враховані в повному обсязі пропозиції, і дане питання може бути піднято в ході всенародного обговорення, так як основний закон в першу чергу створюється для білоруського народу. На закінчення він підкреслив, що референдум по новій редакції Конституції відбудеться не пізніше лютого 2022 року.

Лукашенко заявив про необхідність змінити Конституцію Білорусі на тлі протестів, що охопили країну після президентських виборів в серпні 2020 року. Він запевняв, що після прийняття нового варіанту основного закону покине свій пост.

Поділитись