Лукашенко розкритикував «доморощених» експертів з МВФ

Лукашенко розкритикував «доморощених» експертів з МВФ

Президент Білорусії Олександр Лукашенко на зустрічі з прем’єр-міністром Білорусі Романом Головченко оцінив об’єктивність прогнозів Міжнародного валютного фонду (МВФ) і Світового банку (СБ), що стосуються білоруської економіки.

Про це повідомляє БелТА.

Згідно з прогнозом уряду країни, в поточному році внутрішній валовий продукт (ВВП) країни, в порівнянні з 2020-м, виросте на 1,8 відсотка. Міжнародні організації вважають інакше: так, в МВФ вважають, що даний показник зменшиться на 0,4 відсотка, СБ прогнозує, що в 2021 році ВВП впаде на 2,2 відсотка. Глава Білорусі розкритикував подібні оцінки перспектив економіки країни.

«Я читаю в засобах масової інформації різні прогнози: МВФ, Світовий банк дає оцінки, багато інших, наші доморощені аналітики. Але я ж не перший рік бачу ці підсумки і прогнози, вони жодного разу не були об’єктивними, і ми жодного разу не працювали так, як вони прогнозують», – сказав Лукашенко.

На зустрічі Головченко запевнив Лукашенко, що ВВП Білорусії зростає «з випередженням прогнозу, і далі траєкторія висхідна».

Поділитись