Лукашенко попередив про загрозу розпаду Білорусі

Лукашенко попередив про загрозу розпаду Білорусі

Президент Білорусії Олександр Лукашенко на закритому виступі перед активом Мінської області попередив, що республіка може втратити частину своїх територій і повернутися до кордонів 1921 року.

Фрагменти зустрічі були показані на телеканалі «Білорусь 1».

«Не дозволяйте повертатися до того, від чого ми з вами пішли. (…) Думаю, ось, зараз хлопці виведуть – 1921 рік, Ризький договір (на екрані з’являється карта “Межи Беларусi – 1921-1946” – прим. «Лента.Ру»). Бачите, ось ця рожева смужка. Це наші нацмени з 21-го року воювали за незалежну Білорусію. Ось що нам залишилося в 21-му році. Все інше розміняли і віддали: Заходу, Польщі, щось там на сході було у Росії », – сказав білоруський лідер про загрозу розпаду країни.

Він нагадав, що в 1939-му межа Білоруської РСР проходила неподалік від Мінська. За словами Лукашенка, якби восени того року Червона Армія не приєднала Західну Білорусію, яка перебувала в складі Польщі, то кордони держави зараз були б зовсім іншими.

«Ось я не хочу, щоб було це зараз. Тому ви подумайте. Ви подумайте, в якій країні ми будемо жити. І сьогодні час вибрало нас – вирішити цю проблему. Можете, хочете? Вставайте поруч. Не можете? Ідіть в сторону. Не заважайте », – заявив президент.

Поділитись