Лукашенко назвав причину воєнної операції в Україні

Лукашенко назвав причину воєнної операції в Україні

Росія була змушена розпочати військову операцію в Україні через дії західних країн, їй просто не залишили вибору.

Про це заявив сьогодні президент Білорусі Олександр Лукашенко, повідомляє БелТА.

24 лютого президент РФ Володимир Путін повідомив, що ухвалив рішення про спеціальну військову операцію з демілітаризації України. У телезверненні до росіян він заявив, що обставини вимагають рішучих та негайних дій. При цьому він наголосив, що РФ не планує окупації українських територій.

Україна розірвала дипломатичні відносини із Росією. Президент країни Володимир Зеленський оголосив про загальну мобілізацію. Західними країнами було запроваджено санкції.

Сьогодні президент Білорусі Олександр Лукашенко під час наради з членами Ради безпеки та керівництвом Ради Міністрів нагадав про передумови нинішньої української кризи.

Лукашенко зазначив, що подіям в Україні передувало «абсолютне ігнорування Заходом системи безпеки, нівелювання системи стримувань та противаг, насилу досягнутих після розпаду Радянського Союзу», а також знецінення міжнародних договорів та угод.

«Захід посилив підходи до мілітаризації регіону. Втягнув у цю історію українську сторону нездійсненними обіцянками ухвалення країни до Євросоюзу та НАТО. Мета одна – спровокувати нас, насамперед Росію. І багато європейських політиків не соромляться говорити про це з трибуни вже сьогодні», – зауважив він.

Поділитись