Люди в шоці: українці отримали перші платіжки за комірне в 2021 році

Люди в шоці: українці отримали перші платіжки за комірне в 2021 році

У січні українці зіткнулися з неприємним сюрпризом: домовласники отримали перші платіжки за комуналку в новому році.

Виявилося, що ціни на газ і житлово-комунального господарства в цілому істотно виросли. Зростання тарифів уже привів до масових акцій протесту, в ході яких люди перекривали автомагістралі.

З ринком компослуг повинні розібратися регулятори, впевнені експерти.

З початком 2021 року для українців підготували новий сюрприз. Чимало домовласників отримали вже перші платіжки за комуналку в новому році. Про свої враження і переживання вони розповіли ТСН.

«Люди шоковані цінами. Мовляв, якщо вони ще можуть заплатити, то що робити старшим людям. У великої кількості людей почали накопичуватися борги за комунальні послуги», – говориться в повідомленні.

До того ж зросли ціни на все, а зарплата не підвищилася. Як розповіла координатор житлових і енергетичних програм Опори Тетяна Бойко, насправді саме недобросовісні облгази і пов’язані з ними газсбути і роздули ціни. Тут, за словами експертів, повинні працювати регулятори: Антимонопольний комітет, Нацкомісія з питань енергетики і комунальних послуг, повідомляє «Обозреватель».

Раніше в багатьох містах України відбулися масові акції протесту через зростання тарифів на ЖКГ. Протестуючі перекривали автомобільні траси.

Поділитись