Ліз Трасс закликала створити економічну версію НАТО для стримування Китаю

Ліз Трасс закликала створити економічну версію НАТО для стримування Китаю

Екс-прем’єр Британії Ліз Трасс закликала створити економічну версію НАТО для протидії Китайській народній республіці. Таку заяву вона зробила під час свого візиту до Тайваню.

«Що я хочу бачити з економічного боку, це розвиток економічного НАТО. Координація між країнами, які підтримують свободу та належне вільне підприємництво», – сказала Трасс. Вона також зазначила, що до такого альянсу могли б увійти країни G7 та члени Євросоюзу, а також Південна Корея та Австралія.

За словами Ліз Трасс, «економічне НАТО» має бути схожим на Координаційний комітет з багатостороннього експортного контролю, який існував під час СРСР. Трас вважає, що ця організація має виробити загальний підхід до Китаю з таких питань, як експорт технологій, торгівля та інвестиції.

Трасс, яка напередодні прилетіла до Тайбей, стала першим колишнім прем’єр-міністром Великобританії, який відвідав Тайвань з того часу, як Маргарет Тетчер побувала там у 1990-х роках.

Раніше повідомлялося, що екс-прем’єр Британії Ліз Трасс вважає безвідповідальною політику ЄС щодо Тайваню і закликає заморозити торгові переговори між Британією та Китаєм.

Поділитись