Ліз Трасс визнала помилки та відмовилася залишати посаду прем’єр-міністра

Ліз Трасс визнала помилки та відмовилася залишати посаду прем’єр-міністра

За оцінками експертів, прем’єр-міністри Британії стають щоразу гіршими.

При цьому остання з них, Ліз Трасс, настільки погана, що депутати британського парламенту навіть забули про правило, яке дає новому прем’єру на рік імунітет від вотуму недовіри. Трасс, яка обіймає посаду глави британського уряду з 6 вересня, встигла так нашкодити економіці країни, що позбутися політика мріє не лише народ та опозиція, а й однопартійці.

Сама ж Ліз Трас упевнена, що нинішнє становище у Сполученому Королівстві не сприяє зміні керівництва і у відставку йти відмовляється, незважаючи на заклики парламентаріїв-консерваторів.

– Ми переживаємо дуже тяжкі часи. Ми просто не можемо дозволити собі витрачати час на розмови, – впевнена Трасс.

Втім, її попередника, Бориса Джонсона випхати з прем’єрського крісла вдалося також далеко не з першого разу. Тому більшість експертів вважають, що політичні дні Ліз Трасс вважають, незважаючи на її запеклий опір.

Представлений наприкінці вересня Трас і призначений нею міністр фінансів Квазі Квартенг план економічного розвитку країни обрушив британські ринки і практично довів до паритету фунта стерлінгів і долар США. Як вибачення за колосальні промахи Трас звільнила Квартенга, але своє місце бажає зберегти за всяку ціну.

Поділитись