Литва отримає гранатомети США, прийняті на озброєння в 1962 році

Литва отримає гранатомети США, прийняті на озброєння в 1962 році

Литва отримає від США одноразові ручні протитанкові гранатомети M72 LAW, які були прийняті на озброєння американської армії в 1962 році, передає Sputnik Литва з посиланням на міністерство оборони балтійської республіки.


“Церемонія передачі озброєнь пройде в середу в штабі батальйону імені великого князя литовського Гедімінаса у Вільнюсі. Вартість зброї склала десять мільйонів доларів. Його розподілять між підрозділами добровольчих сил литовської армії. Як повідомляється, американські військові вже ознайомили інструкторів добровольчих сил з використанням цих гранатометів”, – пише Sputnik.

Як додає агентство, міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас заявив, що гранатомети M72 LAW “внесуть значний внесок в підвищення стримування”, а також в “зміцнення безпеки Балтійського регіону”. Як повідомляється на сайті Міноборони, передане зброю перевірено в операціях США і їх союзників в Іраку, Афганістані і в інших конфліктах.

За даними Sputnik, гранатомети M72 LAW були прийняті на озброєння в американській армії в 1962 році в якості індивідуального протитанкової зброї. Зараз в США гранатомети серії M72 LAW здебільшого замінені на більш нове і ефективне озброєння.

Поділитись