Лідер французької партії закликав вислати з країни вихідців з Чечні

Лідер французької партії закликав вислати з країни вихідців з Чечні

Лідер крайньої лівої французької партії “Непокорна Франція” Жан-Люк Меланшон закликав вислати з країни вихідців з Чечні, які займаються “політичним ісламізмом”.

Про це він сказав в ефірі телеканалу LCI. Він заявив, що у Франції існують проблеми з чеченською спільнотою. Парламентарій зазначив, що минулого літа в Діжоні були заворушення, в яких брали участь представники чеченської діаспори.

“Тому я вважаю, що потрібно брати одне за одним справа кожного чеченця, що знаходиться у Франції, і всі ті, хто веде в соцмережах таку активність – як у випадку з цим вбивцею (вчителя Самюеля Паті) та іншими, ті, хто займається політичним ісламізмом повинні бути затримані і вислані”, – сказав Меланшон.

Політик також підкреслив, що в чеченському суспільстві у Франції є дуже хороші люди, проте “упевнитися в цьому” – “державний обов’язок” французів.

16 жовтня в департаменті Валь-д’Уаз чоловік обезголовив вчителя. Злочинець був застрелений співробітниками поліції. За фактом події порушено справу про тероризм, розслідування веде антитерористична прокуратура. Президент Франції Еммануель Макрон назвав подію “ісламським терактом”.

Поділитись