Лаврова обурила заява про «подаровані» Казахстану території

Лаврова обурила заява про «подаровані» Казахстану території

Скандальна заява депутата Держдуми з освіти і науки В’ячеслава Ніконова, який назвав території Казахстану «російським подарунком», є спробою привернути до себе увагу.

Про це заявив глава МЗС Росії Сергій Лавров.

Раніше В’ячеслав Ніконов назвав територію Казахстану великим подарунком з боку Росії і Радянського Союзу. У відповідь на слова російського депутата казахстанський МЗС передав Росії ноту і заявив, що подібні заяви завдають шкоди серйозної шкоди союзницьким відносинам.

«Політики по-різному вибудовують свої кар’єри. Є політики, які женуться за якимись сенсаціями, є політики, які вважають, що, якщо вони будуть загострено ставити питання, які досить спірно виглядають, м’яко скажемо, то вони будуть залучати до себе увагу, щоб про них не забули. Знаєте, як у нас кажуть: «Не важливо, добре чи погано, головне, щоб про тебе в газетах писали». Може бути, вони з цієї «опери», – прокоментував заяву Никонова Лавров в інтерв’ю казахстанському агентству «ХАБАР».

Глава МЗС також підкреслив, що Росія і Казахстан, відповідно до домовленостей, поважають суверенітет і територіальну цілісність одна одної. Тому від вищих посадових чинів РФ, що визначають взаємовідносини між двома країнами, ніколи не прозвучить висловлювання, в яких ставляться під сумнів досягнуті домовленості.

Поділитись