Лавров заявив, що США пропонують Вірменії “прогнати росіян”

Лавров заявив, що США пропонують Вірменії “прогнати росіян”

Єреван, підписавши документ про розгортання місії спостерігачів Організації Договору про колективну безпеку (ОДКБ), отримав би стабільнішу ситуацію, заявив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров.

«Восени 2022 року до саміту ОДКБ у Єревані було підготовлено документ про розгортання місії спостерігачів Організації Договору про колективну безпеку на вірменській території відповідно до прохання наших вірменських союзників, — зазначив Лавров. — Якби Єреван підтвердив те, що вже було погоджено і залишився готовим до підписання та набрання чинності, переконаний, що Вірменія виграла б і отримала стабільнішу ситуацію».

Глава МЗС РФ наголосив, що документ був повністю узгоджений на рівні міністрів закордонних справ. «Потім в останній момент на саміті вірменські друзі попросили відкласти його прийняття. Досі він залишається у паперовому вигляді та не може реалізуватися», — додав міністр.

Росія вважає відвертою провокацією пропозиції США на адресу Вірменії «прогнати росіян» з її території та допомогти із забезпеченням безпеки, сказав Лавров.

«Знаю, що вірменам, — у нас є така інформація, — вони [США] кажуть, мовляв, давайте до нас, проганяйте росіян зі своєї території та прикордонників теж, прибирайте військову базу, американці допомагатимуть забезпечувати безпеку. Відверта провокація. Це також не дипломатія», — зазначив глава МЗС Росії.

Поділитись