Лавров пообіцяв Малайзії матеріали по MH17

Лавров пообіцяв Малайзії матеріали по MH17

Російський міністр закордонних справ Сергій Лавров запропонував владі Малайзії направити їх власних фахівців, щоб ознайомитися з даними російського розслідування катастрофи Boeing 777 «Малайзійських авіаліній».

“Ми вже говорили про те, що Росія робила для того, щоб забезпечити максимально об’єктивне, максимально докладне, конкретне розслідування. І все це ігнорується Спільної слідчою групою, а Малайзію не повідомили”, – підкреслив він за підсумками переговорів з малайзійським міністром закордонних справ Сайфуддін Абдуллою. Лавров зазначив, що експертам з Малайзії покажуть все те ж саме, що Москва направляла в Нідерланди.

“Малайзія рішуче налаштована. Ми хочемо, щоб всі докази були оприлюднені і щоб будь-яка зацікавлена ​​сторона могла мати можливість досліджувати ці свідоцтва в рамках розслідування”, – заявив, у свою чергу, малайзійський прем’єр Абдулла.

За день до цього офіційний представник ССГ Вільберто Пауліссен заявив, що у Росії є “вся інформація” про катастрофу MH17, але Москва нібито відмовляється допомагати слідству.

“Ми знаємо – у нас зараз є інформація і докази, що Росія має відношення до цієї трагедії, до цього злочину, в тій чи іншій мірі”, – заявив він. Пауліссен також заявив, що “відсутність доказів не є доказом їх відсутності”.

Генпрокурор Нідерландів Фред Вестербеке, в свою чергу, підкреслив, що група чекає підтверджень – чи дійсно ракетні установки були доправлі з Росії і де вони перебували в липні 2014 року в момент авіакатастрофи.

“Вже рік ми ставимо це питання, і Російська Федерація на нього не відповідає”, – зазначив голландський прокурор.

Провину за збитий літак ССГ поклала на трьох росіян і одного українського громадянина – в їх числі екс-міністр оборони самопроголошеної ДНР Ігор Стрєлков.

Авіакатастрофа Boeing 777 Malaysia Airlines сталася в небі над Донецькою областю 17 липня 2014 року в 16:20 за місцевим часом. Літак прямував рейсом MH17 за маршрутом Амстердам – ​​Куала-Лумпур. Загинули всі 298 людей, що знаходилися на борту судна, більшість з них були громадянами Нідерландів, серед них – багато дітей.

Поділитись