Китай оголосив канадського дипломата персоною нон грата

Китай оголосив канадського дипломата персоною нон грата

Китай у відповідь на висилку Канадою китайського дипломата оголосив персоною нон грата консула Канади в Шанхаї Дженніфер Лінн Лалонд, вона має залишити країну до 13 травня, повідомило МЗС КНР.

«У відповідь на несумлінний крок Канади Китай вирішує оголосити персоною нон грата консула генерального консульства Канади в Шанхаї Дженніфер Лінн Лалонд, її просять залишити Китай до 13 травня», – йдеться в повідомленні відомства.
У МЗС зазначили, що Китай уже висловив Оттаві протест і зробив серйозну виставу.

Як повідомила раніше глава канадського МЗС Мелані Жолі, Канада оголосила персоною нон грата і вислала співробітника посольства КНР за спробу втручання у внутрішні справи країни, що приписується йому.

Раніше канадська розвідка оприлюднила інформацію, що якийсь співробітник консульства КНР у Торонто нібито збирався вплинути на члена парламенту від консервативної партії Майкла Чуна та його родичів у Гонконгу за критику ним Пекіна в питанні прав людини. Минулого четверга посол Китаю був викликаний із цього приводу в МЗС Канади, де мав бесіду з «високопосадовцем».

Посол КНР у Канаді Цун Пейу заявив «рішучий протест» проти погроз вислати низку китайських дипломатів, запідозрених у спробах залякування місцевого політика, і відкинув звинувачення на їхню адресу.

Поділитись