Кремль заявив про невиконання Києвом мінських угод

Кремль заявив про невиконання Києвом мінських угод

Українська сторона не виконує мінські угоди і рішення паризького саміту “нормандської четвірки”, питання про причини слід адресувати владі в Києві.

Про це заявив журналістам прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков.

“Тут навряд чи варто ускладнювати ситуацію. Є мінський комплекс заходів, під яким стоять підписи президента Росії, президента Франції, канцлера ФРН і президента України, а також він завізований главами двох самопроголошених республік. Не потрібно нічого ускладнювати, потрібно просто подивитися і перечитати цей документ , щоб побачити, що, на жаль, Київ їх не виконав. Також був документ, який був підписаний за підсумками паризьких переговорів. Те ж саме – велика частина домовленостей виконано не було. Чому українська сторона не виконує ці домовленості – це питання, яке потрібно адресувати українській стороні”, – сказав Пєсков.

Прес-секретар російського лідера підкреслив, що мінський комплекс заходів “до сих пір є єдиною основою для врегулювання ситуації на південному сході України”, він зафіксував чітку послідовність дій для подолання конфлікту.

“Важливий і набір заходів, їх змістовна сторона, суть дій, які вживаються і їх послідовність”, – підсумував Пєсков.

У лютому 2015 року в столиці Білорусії був підписаний документ під назвою “Комплекс заходів щодо виконання Мінських угод”. Найчастіше його називають “Мінські угоди” або “Мінськ-2” на відміну від мінського протоколу і мінського меморандуму, підписаних у вересні 2014 року. Угода “Мінськ-2” було покликане сприяти припиненню бойових дій між Україною і невизнаними республіками, створеними на території Донецької та Луганської областей, і закласти основи для мирного політичного врегулювання конфлікту.

Поділитись