Кремль відклав «референдуми» на окупованих українських територіях

Кремль відклав «референдуми» на окупованих українських територіях

За даними ЗМІ, влада ухвалила таке рішення через успішний контрнаступ ЗСУ на Харківському напрямку.

Успішний український контрнаступ змусив Кремль відкласти проведення «референдумів» про «приєднання» окупованих територій до Росії. Про це повідомляє ЗМІ з посиланням на два джерела, близькі до Кремля.

За словами співрозмовників видання, референдуми відкладаються на невизначений термін. Йдеться не лише про окуповані Запорізьку, Харківську та Херсонську області, а й про самопроголошені Донецьку та Луганську.

Кремль ухвалив таке рішення у зв’язку з успішним контрнаступом українських військ на Харківському напрямку. Співрозмовники стверджують, що російських політтехнологів, які працювали в Харківській та Запорізькій областях, відкликано до Росії.

«******* [поспішно поїхали] усі. Надійшов наказ їхати додому», — цитують журналісти одне із джерел.

Політтехнологи на Херсонщині поки що залишаються на місці.

Раніше секретар генради «Єдиної Росії» Андрій Турчак запропонував провести «референдум» про входження Донбасу та «звільнених» територій України до складу Росії у День народної єдності, 4 листопада. Проросійська влада Херсонської області цю ідею підтримала.

Один із співрозмовників уточнив, що проросійська влада окупованих українських територій вже наступного тижня мала оголосити про початок підготовки до листопадового референдуму. Тепер ці плани «поставлені на стоп».

Поділитись