Кравчук заявив про неможливість виконати Мінські угоди

Кравчук заявив про неможливість виконати Мінські угоди

Виконання Мінських угод на даний момент неможливо, заявив глава делегації Києва у тристоронній контактній групі по Донбасу Леонід Кравчук.

Він пояснив це відсутністю можливості проведення виборів в Донбасі в умовах сьогодення і додав, що виходом із ситуації може стати «нормандський формат» (Німеччина, РФ, Україна, Франція). За словами Кравчука, згідно з Мінськими домовленостями спочатку повинні пройти вибори, а потім, якщо вони будуть визнані ОБСЄ демократичними, «потім все інше: і кордон, і безпека».

«Ми зараз знаходимося в досить непростій ситуації: є Мінські угоди, але вони не можуть бути виконані в силу зрозумілих причин. І не можуть бути виконані тому, що коли вони підписувалися, вже було зрозуміло, що вони не будуть виконані. Але згідно з міжнародними умовами та домовленостями, такі угоди не можуть бути скасовані однією стороною», – заявив глава української делегації в інтерв’ю «Радіо НВ».

Кравчук також підкреслив, що це питання можна і потрібно вирішувати тільки на рівні «нормандського формату», і сподівається, що після зустрічі радників глав країн нормандської четвірки, яка пройшла в п’ятницю в Берліні, буде проведено новий саміт глав України, Франції, Росії та Німеччини.

Раніше заступник голови адміністрації президента Росії Дмитро Козак розповів журналістам, що саміт «нормандського формату» на зустрічі в Берліні навіть не обговорювалося, підстав для його проведення немає.

Переговори пройшли в відомстві федерального канцлера ФРН.

Поділитись