Кравчук різко відповів Суркову на пропозицію повернути Україну силою

Кравчук різко відповів Суркову на пропозицію повернути Україну силою

Пропонуючи повернути Україну силою Сурков видає бажане за дійсне: Росія втрачає вплив, а на стороні України Байден, НАТО і Європа.

Таку думку Громадської службі новин висловив екс-президент України, представник України в Мінській групі Леонід Кравчук.

Спілкуючись з кореспондентами проекту wargonzo, колишній помічник президента Росії Владислав Сурков, заявив, що прийшов час повертати Україну силою. Ситуація в світі сприяє цьому, світ втомився від України. Сурков пояснив, що сила, яку варто застосувати до України, не обов’язково повинна бути військовою. Вона може бути економічною або політичною.

«Я думаю, що Сурков свідомо перекручує факти. Якщо брати ситуацію в світі рік тому і сьогоднішню ситуацію, то ми побачимо, що вона кардинально змінилася не на користь Росії», – сказав Кравчук.

Перше, що згадав він, це думка Джо Байдена:

«Позиція президента США зовсім чітка і однозначна: Україна не залишимо один на один з Росією (це його слова), що не дозволимо Росії постійно порушувати суверенітет, демократію і територіальну цілісність союзників, партнерів і, перш за все, України. Це я привожу реальні факти».

Другий момент, на який вказав політик, це згуртування європейський сил навколо Байдена:

«Ніколи не було такої координації між США і Європою, як є сьогодні. Байден прилітає в Європу, братиме участь в нарадах НАТО, Великої сімки, буде зустрічатися з канцлером Німеччини, іншими лідерами та організаціями. Він сам сказав, що такої взаємодії, як зараз не було раніше, і треба виправляти помилки пана президента Трампа. Це слова Байдена».

Також Кравчук нагадав про те, що вплив Росії на пострадянському просторі знижується, Україна нарощує політичний вплив і успішно реформує збройні сили, а війська США наводяться в бойову готовність, як тільки ВС Росії наближаються до кордонів США.

«Таким чином, у мене питання: які підстави у пана Суркова говорити, що ситуація покращилася, і що Росія готова військової, економічної чи політичної силою взяти Україну. Мені здається, що тут видається бажане за дійсне», – підсумував Кравчук.

Поділитись