Країни БРІКС вперше випередили G7 за обсягом ВВП

Країни БРІКС вперше випередили G7 за обсягом ВВП

Країни БРІКС – група, яка включає Бразилію, Росію, Індію, Китай та Південну Африку – вперше з часу створення у 2009 році обігнали держави Великої сімки G7 за економічними показниками.

БРІКС забезпечує 31,5 відсотка світового ВВП проти 30,7 відсотка у G7, констатує JDD із посиланням на дані британської консалтингової компанії Acorn Macro Consulting.

На думку аналітиків, тенденція до зростання продовжиться найближчими роками. Багато країн зацікавлені у вступі до БРІКСу. Зокрема про свої наміри оголосили Саудівська Аравія, Мексика, Нігерія, Венесуела та Іран.

Зростання БРІКС значною мірою обумовлено економічним підйомом Китаю та Індії. БРІКС обганяє G7 не лише в економічному, а й у демографічному плані: у країнах Великої сімки проживає 800 мільйонів осіб проти 3,2 мільярда у державах БРІКС.

Коментуючи дані Acorn Macro Consulting, заступник директора Німецького інституту міжнародних відносин і безпеки (SWP) Гюнтер Майхольд зазначив, що «основний міф про економіки, що розвиваються, розвіявся». Він додав, що БРІКС чинить сьогодні «геополітичний переворот».

Поділитись