Кожні 15 хвилин від ковіду в Україні помирає людина, – Юлія Тимошенко

Кожні 15 хвилин від ковіду в Україні помирає людина, – Юлія Тимошенко

Ситуація з епідемію в країні критична – люди беззахисні, лікарні сьогодні вже не здатні приймати пацієнтів. Потрібні термінові дії. Ухвалення Верховною Радою на позачерговому засіданні 20-го жовтня постанови «Батьківщини» №4228 дозволить зробити боротьбу з епідемією ефективною, захисти і пацієнтів, і медиків.

Документ передбачає створення Національного штабу роботи із коронавірусом, забезпечення людей безкоштовними тестами та ліками, відкриття гарячої лінії, запровадження мобільних бригад допомоги ти розгортання додаткових ліжок.

 

Про це заявила Голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко під час виступу на засіданні Погоджувальної ради лідерів депутатських фракцій та комітетів, подякувавши колегам з усіх фракцій за готовність підтримати план «Батьківщини».

«Кожні 15 хвилин від ковіду в Україні помирає людина. Ми вийшли на 12 місце у світі за смертністю. Лікарні вже не мають місць, аби приймати людей, а додаткові ліжка, які розгортаються, не мають належного забезпечення киснем та реанімаційними потужностями. Лікарі виснажені від того навантаження, яке сьогодні є», – зауважила Юлія Тимошенко.

Юлія Тимошенко наголосила, що постанова «Батьківщини», до створення якої долучилися і керівництво Верховної Ради, і комітети, об’єднала і владу, й опозицію задля спільної боротьби з хворобою, має бути негайно ухвалена.

«Потрібно якнайшвидше створити Національний штаб, бо ситуація трагічна і в економіці, і в фінансах, і в науковій сфері, і в усьому, що стосується національної безпеки. Далі треба створити єдину гарячу телефонну лінію, куди могли б звертатися усі, хто має симптоми хвороби. За зверненням людей до їхньої оселі мають виїжджати мобільні бригади, які безкоштовно тестуватимуть на наявність вірусу просто вдома, щоб потенційні хворі не поширювали його під час переїздів містом і очікуванні у чергах. Людей потрібно забезпечити безкоштовними ліками. Треба негайно розгорнути ліжка, з киснем, реанімаційними можливостями. І невідкладно ухвалити 15 прожиткових мінімумів у якості страховки медиків», – наголосила Голова партії.

«Це може зробити сьогодні лише Національний штаб на чолі з президентом. Сьогодні все це детально прописано в постанові, вона передбачає покроково, усе, що треба зробити, аби захистити людей, медиків і реально захистити країну», – закликала Юлія Тимошенко.

Поділитись