Королева Єлизавета II звернулася до саміту ООН

Королева Єлизавета II звернулася до саміту ООН

Королева Великобританії Єлизавета II попросила учасників 26-ї Конференції сторін Рамкової конвенції ООН про зміну клімату (COP26) виявити державну мудрість та об’єднати зусилля заради майбутніх поколінь.

Про це вона сказала у відеозверненні до лідерів країн та урядів, які зібралися на кліматичному саміті COP26.

За словами монарха, найближчим часом “у всього світу з’явиться можливість приєднатися до спільної мети створення безпечнішого, стабільнішого майбутнього для наших народів і нашої планети, від якої ми залежимо”.

Вона висловила надію на те, що глави держав стануть “вищими за нагальні політичні питання” і виявлять “справжню державну мудрість”.

“Багато хто сподівається, що ви покинете цю конференцію як спільноту націй з настроєм, бажанням та планом реагування на наслідки зміни клімату, з розумінням того, що час слів уже перейшов до часу дій. Звичайно, не всі з нас зможуть скористатися плодами цих дій, ніхто з нас не житиме вічно. Але ми це робимо не для нас, а для наших дітей та дітей наших дітей, тому я бажаю вам удачі у цьому важливому прагненні”, – сказала Єлизавета II.

Раніше генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш на відкритті Конференції ООН про зміну клімату в Глазго закликав світових лідерів та громадськість перестати поводитися з природою як із туалетом.

Поділитись