Колесникова розірвала свій паспорт на кордоні Білорусі і України

Колесникова розірвала свій паспорт на кордоні Білорусі і України

МВС України повідомило, що білоруські опозиціонери Антон Родненков і Іван Кравцов були насильно виселені за межі Білорусі.

Про це у своєму Facebook заявив заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко.

«Від себе додам – ​​це не був добровільний виїзд. Це було насильницьке видворення з рідної країни. Марію Колеснікову не вдалося видворити з Білорусі, тому що ця смілива жінка зробила дії щодо запобігання її переміщення через кордон. Вона залишилася на території Республіки Білорусь», – написав Геращенко.

«Їх оформляють, вони знаходяться зараз в пункті пропуску. Якщо по всім документам не буде підстав їх затримувати, вони будуть оформлені і впущені», – повідомили РБК в прес-службі МВС України.

Джерело «Інтерфакс-Україна» стверджує, що Колесникова залишилася в Білорусі через те, що при спробі депортації вона розірвала свій паспорт. «Колесникова затрималася на етапі білоруських прикордонників», – повідомило РБК джерело в офісі президента України, не уточнюючи деталі.

У Мінську викладають іншу версію подій. «Антон Родненков і Іван Кравцов в рамках взаємодії затримані суміжної стороною на території України. На даний момент з ними проводиться розгляд, встановлено, що дані громадяни мають посвідку на проживання в Україні», – йдеться в повідомленні Держприкордонкомітету Білорусі.

Поділитись