Ключовий свідок зізнався, що обмовив Ассанжа

Ключовий свідок зізнався, що обмовив Ассанжа

Головний свідок у справі Міністерства юстиції США проти Джуліана Ассанжа визнав, що сфабрикував ключові звинувачення проти засновника WikiLeaks.

Як пише видання Stundin, саме на свідченнях свідка Сигурдур Тордарсона (Sigurdur Thordarson) і будувалися основні звинувачення проти Ассанжа.

Ісландця завербувала влада США, щоб залучити до справи засновника Wikileaks в якості ключового свідка. Він сам наполягав, що особисто знайомий з Ассанжем і дружить з ним. За фактом він в 2010 році просто став волонтером компанії для збору грошей, але після того, як з’ясувалося, що він привласнив 50 тисяч доларів, його усунули.

Звинувачення в США наполягало на тому, що Ассанж залучав Тордарсона до злому комп’ютерів і телефонів членів парламенту і записи їхніх розмов. Але в бесіді з виданням свідок повідомив, що йому передали ці записи «треті особи» і пропонували відправити їх Ассанжу.

Сам же засновник WikiLeaks ніколи не давав Тордарсона ніяких інструкцій і не просив його отримати доступ до чужих комп’ютерів.

Поділитись