Киянин торгував у мережі фальшивою валютою

Киянин торгував у мережі фальшивою валютою

У Києві затримали 31-річного чоловіка, який продавав фальшиві долари та євро. Покупців шукав у інтернеті. Валюту пропонував за вигідним курсом.

 У відділі комунікації обласної поліції повідомили, що злочинця взяли “на гарячому”, коли продавав чергову партію фальшивок, передає gazeta.ua.

“Чоловік хотів купити 5000 євро, спокусившись на привабливий курс. Зустрівся із продавцем на вулиці Лейпцизькій та в салоні автомобіля почали відраховувати один одному гроші. Коли потерпілий під час обміну отримав першу частину іноземної валюти – 600 євро, відразу запідозрив, що купюри мають ознаки підробки. Викликав поліцію. У зловмисника вилучили підроблену готівку. Цей чоловік вже потрапляв у поле зору правоохоронних органів за скоєння аналогічних правопорушень. Тож наразі розслідується чотири епізоди злочинної діяльності підозрюваного, який за аналогічним сценарієм обміняв потерпілим фальшиву валюту”, – розповів старший слідчий Головного управління Національної поліції у м. Києві Сергій Руденко.

Слідчі відкрили кримінальне провадження. Встановлюють інших осіб, причетних до виготовлення та розповсюдження фальшивої валюти, а також остаточну кількість потерпілих від дій підозрюваного. Досудове розслідування триває. Злочинцеві загрожує до 10 років в’язниці із конфіскацією майна.

Поділитись