Китайський посол заявив, що вірус SARS-CoV-2 в Китай завезли спеціально

Китайський посол заявив, що вірус SARS-CoV-2 в Китай завезли спеціально

Посол КНР в Росії Чжан Ханьхуей сказав, що коронавірус був завезений до міста Ухань, а не виник там, як стверджує американська влада.

“Самим раннім предком вірусу був mv1, він еволюціонував в сукупність генів – гаплотипи – Н13 і Н38, а вони, в свою чергу, спільно породили гаплотип другого покоління – Н3, а Н3 знову еволюціонував в гаплотип Н1. Вірус, що з’явився в Ухані на ринку морепродуктів, – це вірус сукупності генів Н1. Раніше гаплотипу Н1 в Ухані був виявлений лише гаплотип Н3, і даний гаплотип не має ніякого відношення до ринку морепродуктів в Ухані”, – сказав дипломат.

Також представник Китаю підкреслив, що ранні послідовності генів Н13 і Н38 ніколи не були виявлені в Ухані. Це говорить про те, що зразок гаплотипу Н1 був завезений якоюсь інфікованою людиною на ринок морепродуктів.

Раніше повідомлялося, що держсекретар США Майк Помпео заявив, що в майбутньому ще належить знайти і притягти до відповідальності винних у пандемії. Він сказав, що зараз не час займатися пошуками винного, однак недвозначно натякнув, що вся відповідальність за коронавірус лежить на Китаї.

Поділитись