Китай запропонував спосіб вирішити ситуацію в Україні

Китай запропонував спосіб вирішити ситуацію в Україні

Міністр закордонних справ КНР Ван І заявив, що позиція Пекіна щодо війни в Україні є продуманою та правильною.

Про це офіційний сайт відомства.

“Позиція Китаю об’єктивна і справедлива, відповідає сподіванням більшості країн, і час покаже, що вона знаходиться на правильній стороні історії”, – вважає Ван І.

Китайський дипломат зазначив, що раніше глава КНР Сі Цзіньпін на переговорах із президентом США Джо Байденом «чітко та всебічно» роз’яснив бачення Пекіном ситуації в Україні.

На думку керівництва Китаю, учасникам конфлікту слід відмовитись від спадщини холодної війни та інституту блокового протистояння. Усі сторони повинні дотримуватися дипломатичних методів вирішення суперечок між країнами, з метою, щоб швидше домогтися зупинки бойових дій, уникнути жертв серед мирного населення.

Міністр наголосив, що Пекін завжди був проти війни.

«Це корениться не лише в історичних та культурних традиціях Китаю, а й у послідовній зовнішній політиці країни. Китай і надалі виноситиме незалежні судження, виходячи з суті справи, об’єктивно і справедливо», – констатував дипломат.

Раніше повідомлялося, що заступник міністра закордонних справ КНР Ле Юйчен закликав вжити всіх необхідних заходів для того, щоб не допустити в Азії такої ж кризи, як в Україні.

Він заявив, що для цього регіональні держави мають співпрацювати на взаємовигідній основі.

Поділитись