Китай виявив коронавірус на рибі з російського судна і призупинив поставки

Китай виявив коронавірус на рибі з російського судна і призупинив поставки

Митниця Китаю після виявлення коронавірусу на зразках призупинила прийом продукції з російського судна, яке постачає рибу в країну.

Як говориться в заяві Головного митного управління (ГТУ) Китаю, відповідні заходи застосовані щодо траулера «Міністр Ішков», що перевозить продукцію російського рибопромислового підприємства «Океанрибфлот». Співробітники митниці виявили вірус на восьми упаковках замороженої сайди, які були вибірково вилучені з партії як зразки для перевірки. Після цього ГТУ прийняло рішення про призупинення на два тижні прийому вантажних митних декларацій від цієї компанії.

Раніше в березні китайська митниця на тиждень відмовилася приймати імпортні декларації від трьох російських виробників морепродуктів через виявлений на зовнішній упаковці товарів коронавірусу.

Проблеми з поставками риби в Китай почалися в кінці минулого року. У грудні через коронавірус у вантажників було призупинено обслуговування іноземних судів в порту Далянь, останньому доступному для російських судів.

Через це у виробників виникли проблеми з місцями зберігання риби. Влада Камчатки навіть обговорювали з Японією можливість використовувати її потужності, хоча в Росриболовства вказали, що обійдуться самотужки.

Поділитись