Китай витратить 3 трильйони юанів на «туалетну революцію»

Китай витратить 3 трильйони юанів на «туалетну революцію»

Китай має витратити 3 трильйони юанів (440 мільярдів доларів) протягом трьох років для поліпшення санітарної ситуації у сільській місцевості та очищення сильно забрудненої сільської місцевості.

Кошти будуть потрібні для виконання державних завдань з будівництва чистих сільських туалетів, обробки побутових відходів та побудови сільських очисних споруд.

Держава виділила 7 мільярдів юанів для просування сільської «туалетної революції» в Китаї цього року, а ще 3 мільярди юанів планує витратити на поліпшення життєвого середовища селян у західному та центральному Китаї.

Китайська «війна з забрудненням», яка наразі займає шостий рік, дотепер зосереджена на покращенні якості повітря в промислово розвинених містах вздовж східного узбережжя.

На сьогоднішній день вона не досягла значних успіхів у поліпшенні сільського середовища, де велика кількість землі та води була забруднена внаслідок незначної інфраструктури поводження з відходами, надмірного використання добрив і пестицидів, а також будівництва некондиційних промислових підприємств.

Міністерство сільського господарства минулого року пообіцяло вжити заходів для подолання забруднення сільської місцевості, пообіцявши поліпшити інфраструктуру села та “погані звички” сільських жителів.

Китай відчайдушно намагається повернути більше своїх дефіцитних сільськогосподарських угідь для того, щоб максимізувати сільськогосподарське виробництво, особливо коли країна продовжує урбанізувати. Планується, що близько 90% його забруднених сільськогосподарських угідь підійдуть до сільськогосподарських культур до кінця 2020 року.

Фото AFP

Поділитись