Китай скасував регулярні міжнародні автобусні рейси з Росією

Китай скасував регулярні міжнародні автобусні рейси з Росією

Відновлення регулярних міжнародних автобусних рейсів на кордоні Примор’я та Китаю можливо лише після зняття всіх протиепідеміологічних обмежень за коронавірусом.

Про це китайська сторона повідомила РФ на засіданні спільної робочої групи з автотранспорту та автошляхів. Нагадаємо, федеральний оперштаб по боротьбі з коронавірусом з 15 липня скасовує всі обмеження на перетин кордонів Росії по суші, воді та повітрі. Але туристи зможуть виїжджати, по суті, лише до країн Євросоюзу та ЄАЕС. У Китай діє тільки вантажний напрямок.

В даний час до Китаю можна дістатися тільки повітрям і тільки з Москви. При цьому 30 червня КНР для авіапасажирів із інших країн запровадила нові вимоги. Від усіх тепер потрібно пройти тест на нуклеїнові кислоти за два дні та за день перед посадкою на рейс. Тестування має проводитися у двох різних установах, які мають юридичну кваліфікацію в Росії, інтервал між двома тестами має становити не менше ніж 24 години.

При негативному результаті тесту на нуклеїнові кислоти за два дні та за день перед посадкою необхідно завантажити такі матеріали: головну сторінку паспорта або іншого проїзного документа; два негативні звіти про тести на нуклеїнові кислоти, видані за два дні та один день перед посадкою; маршрутну квитанцію.

Особи, які раніше перенесли коронавірус або у яких виявляли позитивний результат тесту на нуклеїнові кислоти, додатково до матеріалів вище повинні надати два негативні результати тесту на нуклеїнову кислоту, зроблені за 14 днів до посадки (інтервал між двома тестами повинен становити більше одного дня, обмеження по тестуючим установам відсутні, а 14-денний термін відраховується від дати другого тестування).

Громадяни РФ також мають надати один із видів в’їзних документів: дійсну дипломатичну, службову візу, візу ввічливості або візу типу С; дійсну сторінку з візою, виданою після 26 березня 2020 року; дійсний тимчасовий дозвіл на проживання, що відповідає вимогам для в’їзду до Китаю.

Поділитись