Китай назвав ядерний арсенал США загрозою для світу

Китай назвав ядерний арсенал США загрозою для світу

Голова департаменту контролю над озброєннями МЗС КНР Дін Тунбін назвав ядерний арсенал США загрозою для світу.

Про це чиновник заявив під час виступу на оглядовій конференції Договору про нерозповсюдження ядерної зброї (ДНЯЗ). За словами Тунбіна, ядерний арсенал Вашингтона загрожує міжнародній безпеці. Він зазначив, що КНР, на відміну від США, прагне підтримувати кількість ядерних боєголовок на мінімальному рівні, необхідному для захисту своєї національної безпеки.

У Пекіні вважають, що створення механізму контролю над ядерною зброєю Китаю та США неможливе без ухвалення до уваги всіх нюансів взаємовідносин двох країн. За словами Тунбіна, раніше Пекін вів діалог із Вашингтоном з цього питання, проте зараз Сполучені Штати прагнуть обмежити суверенітет і територіальну цілісність КНР, влаштовуючи «змагання» між двома країнами.

Нагадаємо, що на даний момент США є лідером за кількістю активних ядерних боєголовок, маючи 1644 готових до використання атомних бомб і понад 5,4 тисячі боєголовок у запасі. Ядерні запаси КНР становлять лише близько 350 боєголовок, при цьому інформації про встановлені на носії бомби немає.

Поділитись